Skip to the main content
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Gemaakt in Nederland

Multipoint temperatuursensoren voor toepassingen in hydrocracking /hydrotreating reactoren

Vanwege de voortdurende eis om de meetkwaliteit en levensduur van temperatuursensoren te verbeteren, is het noodzakelijk om voor sommige toepassingen een geschikter alternatief te vinden. Een van de toepassingen van onze temperatuursensoren ligt in de petrochemische industrie. Voor een van onze klanten binnen de petrochemische industrie ontwikkelde wij een specifiek op maat gemaakte temperatuursensor welke wordt gebruikt voor de temperatuurmeting in hydrocracking-/hydrotreating reactoren. Bij hydrocracking ondergaat de moleculaire structuur van olie een transformatie. De moleculen worden “gekraakt” en gefragmenteerd, waarna ze worden omgezet in stabielere moleculaire structuren. Doordat we gebruikmaken van speciale solderen, zijn de unieke multipoint temperatuursensoren speciaal geschikt voor hoge temperaturen en tegelijk hoge procesdruk. Lees meer over onze unieke oplossing welke wij in samenwerking met onze klant hebben gerealiseerd.

Hoe we te werk zijn gegaan
Naast ons standaard assortiment, ontwikkelen en produceren wij sinds 1962 maatwerkoplossingen op het gebied van thermokoppel en Pt100 temperatuursensoren. Binnen diverse industrieën worden onze temperatuuroplossingen toegepast en zo ook binnen de petrochemie. Samen met deze klant inventariseerde we de wensen, maar gingen we ook dieper in op de proceseisen en waar de procesbeperkingen liggen. Toen dit volledig in kaart was gebracht, konden we met behulp van onze in-house engineering afdeling een oplossing zoeken welke hier perfect bij aansloot. Door de klant bij het proces te betrekken, wordt kennis en expertise uitgewisseld om zo tot het beste eindresultaat te komen.

De oplossing
Om het proces in deze indrukwekkende reactoren correct te kunnen controleren, is de eis voor hoogwaardige multipoint temperatuursensoren van essentieel belang. De sensoren ondersteunen de optie om meerdere sensoren door een beperkte doorvoer, thermokoppelmondstuk, te laten gaan, waar ze opnieuw naar interne steunbakken worden geleid volgens de ontwerphandleidingen van onze klanten. Deze beperkte doorvoer, de thermokoppelnozzel, is waar onze sensoren met speciale solderen op hun plaats komen. Deze oplossing stelt ons in staat om maar één flens voor zwaar gebruik te hebben die is geschikt voor hoge temperaturen en hoge druk en toch veel meetpunten mogelijk te maken. Doordat we gebruikmaken van speciale solderen, zijn de unieke multipoint temperatuursensoren speciaal geschikt voor hoge temperaturen en tegelijk hoge procesdruk.

Het eindresultaat is deze specifieke sensor speciaal voor de klant uitgevoerd als een multipointsensor met 20 meetpunten van ø8 in 1 flens, geschikt voor een doorvoerdiameter van ø 65 mm. Voor de klant is het zeer belangrijk in deze situatie dat deze niet 20 gaten hoeft te boren in zijn hydrocracking /hydrotreating reactors wat zou beteken dat er 20x meer kans op risico’s is. In het geval van dit ontwerp heeft de klant maar een opening waardoor 20 meetpunten de reactor in gaan. Hierdoor wordt het risico enorm beperkt.

Een maatwerk oplossing voor iedere temperatuuruitdaging
Naast deze oplossing, zijn er ook nog andere opties mogelijk, maar het voordeel van deze oplossing is dat we de oppervlakte van de procesaansluiting zo beperkt mogelijk kunnen houden en dit was vanuit de klant een vereiste. Iedere temperatuuruitdaging vraagt om een oplossing die het beste aansluit op de behoefte van dat moment. Dat is precies waar Thermo-Electra zich in heeft gespecialiseerd. Door wensen te vertalen in concrete oplossingen, ontwikkelen en produceren wij unieke temperatuursensoren welke voldoende aan de meest uiteenlopende eisen. Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Thermo-Electra - Crackling Reactor multipoint sensor shipping
Multipoint temperature sensors for applications in hydrocracking reactors

Wij bieden de oplossing!

Wat is jouw temperatuur uitdaging?

Contact us