Skip to the main content
  • Snelle levering
  • Scherpe prijzen
  • Gemaakt in Nederland
Welkom in de wereld van

Thermo-Electra

Over Thermo-Electra

Thermo-Electra is opgericht in 1962 en is als onafhankelijk Nederlands productiebedrijf gespecialiseerd in het ontwikkelen en produceren van thermokoppel en Pt100 temperatuursensoren voor verschillende industrieën zoals voedingsmiddelen en dranken, chemie, farmaceutica, glas, olie en gas, boilers, R&D en zonne- en groene energie. Wij bieden oplossingen op maat om in de exacte behoefte van onze klant te voorzien. Thermo-Electra hanteert strenge kwaliteitsnormen als het gaat om de productie van de sensoren. Wij zijn DEKRA gecertificeerd volgens de ISO-norm 9001:2015, geautoriseerd houder van het ASME S-stempel en ons laswerk is EN3834 Part 2, IIW gecertificeerd door NIL. Onze ATEX- en IECEx-sensoren voor explosiegevaarlijke locaties zijn tevens leverbaar met China Compulsory Certification (3C) voor de Chinese markt. Samen met meer dan 25 verkoopkanalen wereldwijd bieden wij een betrouwbare productiepartner die wordt gekenmerkt door responsief te zijn, kwaliteitsproducten te leveren en toegewijde technische ondersteuning en service te bieden. Thermo-Electra staat klaar om ieder thermokoppel- en RTD-sensorbehoeften aan te pakken.

Ons verhaal

Vanaf het begin

Opgericht in 1962 in Den Haag, begon Thermo-Electra met het repareren van analoge meters van de glas- en baksteenfabrieken in Nederland. Na een aantal jaar werd de productie van temperatuursensoren hieraan toegevoegd en snel begon de kleine onderneming te groeien naar 10 werknemers waardoor de locatie te klein werd.

Een nieuwe locatie

Groei mogelijk maken

In 1976 verhuisde Thermo-Electra naar een nieuwe locatie in Pijnacker, gesitueerd tussen Rotterdam en Den Haag, wat het mogelijk maakte om verder te kunnen groeien. En groeien is wat we deden. Van 10 tot 50 werknemers (2023) en gedurende deze periode werd ons pand meerdere malen aangepast om steeds meer ruimte toe te voegen. Meer ruimte betekende langere temperatuursensoren, en multipoint temperatuursystemen tot wel 36 meter waren nu mogelijk! In deze tijd groeide niet alleen het productportfolio, maar ook onze kwaliteitscertificeringen. ISO9001, ASME, EN3834, Lloyds Register, ATEX en IECEx werden verkregen. In 2014 werd het aangrenzende pand aan het bestaande pand toegevoegd om zo onze expeditie en magazijncapaciteit te vergroten.

Investeren in duurzaamheid

Een duurzame toekomst

In 2022 werd een totale make-over van ons pand gerealiseerd om deze zowel te verduurzamen als toekomstbestendig te maken met onder meer de installatie van 250 zonnepanelen. Met meer dan 60 jaar ervaring op het gebied van de ontwikkeling van temperatuursensoren, blijven wij innoveren in de markt en bieden wij de best mogelijke ondersteuning aan onze klanten bij technische vragen. Dit doen wij op een duurzame wijze die aansluit bij ons bedrijf, de cultuur en de markten die wij bedienen.

Get on board!

Waarom Thermo-Electra?

Solution to your temperature challenge

Gemaakt en ontwikkeld in Nederland

Snelle levering mogelijk!

Explosion proof sensors ATEX IECex

Explosieveilige sensoren

ATEX en IECEx

Designed & Developed in the Netherlands

Een temperatuurprobleem?

Wij hebben de oplossing!